Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

...να λες εγώ θα σώσω τον κόσμο..!



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ     

Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που όλο και μεγαλύτερος όγκος εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, μικρών αγροτών, είναι σε αγωνιστική διαδικασία για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι και μεγάλο μέρος του κλάδου μας και γενικά του καλλιτεχνικού κόσμου. Αυτό όμως, όσο κομβικό και καίριο κι αν είναι για όλους μας, δεν μπορεί να μας κάνει να μην παίρνουμε θέση και να μην αγωνιούμε με το ίδιο πάθος για το δράμα των προσφύγων και τον κίνδυνο πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή μας. Άνθρωποι κυνηγημένοι από τον πόλεμο, που παλεύουν για την ίδια τους την ζωή και αναζητούν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, βρίσκονται στην χώρα μας εγκλωβισμένοι, με κίνδυνο η Ελλάδα να γίνει ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Η προσφυγιά δεν είναι έννοια άγνωστη για την χώρα μας. Οι μνήμες είναι νωπές ακόμα.

Μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία η πολεμική σύρραξη στην περιοχή μας γιατί παίρνει χαρακτηριστικά γενικευμένου πολέμου, ανάμεσα σε αντιμαχόμενες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες με μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων σε μια μικρή περιοχή. Η παρουσία και εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις ελληνικές θάλασσες με πρόσχημα την αποτροπή της διέλευσης των προσφύγων, δηλώνουν ότι οι στόχοι δεν είναι φανεροί, αλλά είναι φανερή η τυχοδιωκτική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Ας αναλογιστούμε μόνο το γεγονός ότι η Διοίκηση των Νατοϊκών Δυνάμεων στο Αιγαίο θα ανήκει στον Αμερικανό ναύαρχο όλου του νατοϊκού στόλου της νοτιοανατολικής Μεσογείου που σήμερα επιχειρεί στον πόλεμο στη Συρία.

Η φύλαξη ων συνόρων έχει παραδοθεί με τις ευλογίες Κυβέρνησης και πολιτικών δυνάμεων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο σε μια ιμπεριαλιστική συμμαχία που σφαγιάζει τους λαούς σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που βάζει «πλάτες» στην τουρκική προκλητική επιθετικότητα, που βάζει γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Η κυβερνητική «σύμπλευση» με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι τέτοια που την παρουσιάζουν σαν «εθνική συνεννόηση» και το «αναγκαίο κακό» έγινε «διπλωματική νίκη της Ελλάδας». Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους πνιγμένους όταν η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην Συρία έχει την ομόφωνη επιλογή τους, την στιγμή που ζητούν την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Μεταναστευτικό! Όταν αυτές οι ίδιες οι πολιτικές δηλαδή που στηρίζουν, είναι η «μήτρα» που γεννά πνιγμένους, που γεννά ξεριζωμένους. Και  καλούν τον λαό να στηρίζει την εφαρμογή αυτής της πολιτικής!  Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το κάλεσμα της ΠΟΘΑ για διαδήλωση έξω από την Αυστριακή πρεσβεία, γιατί δήθεν εμποδίζει την εφαρμογή της ευρωπαϊκής πολιτικής για το μεταναστευτικό.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμβάλουν στην συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους πρόσφυγες(νερά, σαμπουάν, σαπούνια, αφρόλουτρα σε μικρές συσκευασίες, κρουασάν, μπισκότα, γάλατα μακράς διαρκείας, μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, χαρτιά υγείας, χαρτιά Α4, ξυλομπογιές και μαρκαδόρους, παπούτσια σε όλα τα μεγέθη σε καλή κατάσταση). 



Καλούμε τους συναδέλφους να τιμήσουμε τους αγώνες για τη χειραφέτηση της γυναίκας και να συμμετάσχουμε στο συλλαλητήριο τη Τρίτη 8 Μάρτη στις 18.30 στα Προπύλαια. Προσυγκέντρωση στις 18.00 στην Ομόνοια. 


Οργανώνουμε με όλες μας τις δυνάμεις 48ωρη Απεργία για το Ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Κανένας «διάλογος»! Καταδικάζουμε την ηγεσία της Π.Ο.Θ.Α. που προσπαθεί να στηρίξει την κυβέρνηση λέγοντας ότι χρειάζεται «διάλογος» γιατί πρέπει να γίνουμε «πειστικοί» για να έχουμε αποτελέσματα. Αποτελέσματα μπορεί να έχει μόνο η αποφασιστικότητά μας και η ανυποχώρητη στάση μας!


Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους άλλους εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες για να μην περάσει το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό στη Βουλή! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου