Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

1η ΝΟΕΜΒΡΗ-Ν'ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ


ΟΛΟΙ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ 
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σε προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, η παράταξή μας, μεταξύ άλλων, είχε βάλει το ζήτημα της συμμετοχής του κλάδου μας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοέμβρη. Στο συλλαλητήριο αυτό το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία και τους φορείς των εργαζομένων να συμμετέχουν, ενώνοντας τη φωνή τους για τα κοινά προβλήματα που μας καίνε, με κύριο αυτό της ανεργίας. Προβλήματα που δεν αφορούν μόνο ένα μέρος των εργαζομένων, κάποιους ιδιαίτερους κλάδους, αλλά το σύνολο του ελληνικού λαού και άμεσα και τους εργαζόμενους ηθοποιούς.
Η Διοίκηση του ΣΕΗ αρνήθηκε τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, με το πρόσχημα ότι αυτό είναι παραταξιακό και κομματικό. Χαρακτηρίζουν «κομματική» μια πανελλαδική κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν με αποφάσεις τους εκατοντάδες σωματεία και φορείς (μέχρι τώρα φτάνουν τα 780 περίπου) ανάμεσα στα οποία και σωματεία των καλλιτεχνών όπως ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος κ.α Τα σωματεία αυτά εκπροσωπούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις. Αλήθεια, είναι «κομματικό» το αίτημα για ουσιαστική προστασία των ανέργων, να πληρωθούν οι απλήρωτοι, να καταργηθούν οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα; Είναι «κομματικό» το αίτημα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία για όλους; Κατηγορούν για «μικροκομματικούς στόχους» το ΠΑΜΕ που πήρε την πρωτοβουλία γι' αυτή τη λαϊκή κινητοποίηση, για να κρύψουν ότι αυτοί είναι που θέλουν να «ανασυγκροτήσουν» το κίνημα σαν «ουρά» των κομμάτων τους, που διαγκωνίζονται για την κυβερνητική εξουσία.
Θεωρήσαμε αυτονόητη την επόμενη κίνησή μας, το να προκαλέσουμε δηλαδή Γενική Συνέλευση ώστε ο κλάδος να πάρει θέση άμεσα για το ζήτημα αυτό. Μετά από απαραίτητες ενέργειες (συζήτηση με συναδέλφους, μάζεμα υπογραφών) επανήλθαμε στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης 14/10 με καταστατική πια απαίτηση για γενική συνέλευση. Αρνήθηκαν και πάλι «γράφωντας στα παλιά τους τα παππούτσια» και τους συναδέλφους που είχαν υπογράψει και ζητούσαν και προσωπικά τη διεξαγωγή της Γ.Σ. Δε θέλουν με τίποτα να κινητοποιηθεί ο κλάδος για να απαιτήσει αυξημένο επίδομα ανεργίας για όλους,ουσιαστική προστασία των ανέργων, για να απαιτήσει υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Ας τους προσπεράσουμε.

Συνάδελφε,
η ανεργία που στον κλάδο μας τσακίζει.
η απλήρωτη εργασία οπου τείνει να γίνει καθεστώς.
η κατάργηση των συμβάσεων
είναι προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ!

Γι αυτό ας ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους που θα καταφτάσουν από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και θα πλημμυρίσουν το Σύνταγμα το Σάββατο 1 Νοέμβρη στις 12:00.
Προσυγκέντρωση Ηθοποιών 11:00 Προπύλαια.

Να δώσουμε ηχηρή απάντηση με τη δράση μας!

Με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 
 
την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου