Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

3η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Ε.Η 27/1

Συνάδελφοι! 

Η 3η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας προγραμματίστηκε για αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 27/12 στις 10 το βράδυ στo θέατρο Ορφέας(Χατζηχρήστου)-Πανεπιστημίου 38!

Το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης του Κλάδου μας και η συνολική επίθεση της κυβερνητικής πολιτικής στο ασφαλιστικό, το τσάκισμα όλης της δομής και φιλοσοφίας  της κοινωνικής ασφάλισης, δεν χωράνε  αποφάσεις ερήμην μας!
Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει τις ανάγκες μας, τις δυσκολίες, αν κάποιος μπορεί να σκεφτεί έναν άλλον δρόμο και να δώσει διέξοδο, είμαστε μόνο εμείς, εμείς και η δύναμή μας σαν εργαζόμενοι και καλλιτέχνες!
Όλοι την Τετάρτη εκεί!Όλοι από δω και πέρα στην πρώτη γραμμή!
Κανείς και τίποτα δεν θα υπερασπιστεί την τέχνη και 
την ζωή μας αν εμείς δεν το αποφασίσουμε ότι 
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
 
 

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

2η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Ε.Η 20/12


Συνάδελφοι!
Η 2η Συνέλευση του Σωματείου μας προγραμματίστηκε 
για αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 20/12 στις 10 το βράδυ 
στo θέατρο Ορφέας(Χατζηχρήστου)-Πανεπιστημίου 38!
Η προσπάθεια να δυσκολέψουν την πραγματοποίηση της συνέλευσης συνεχίζεται από την διοίκηση του Σωματείου.
Όμως αποφάσεις για μας χωρίς εμάς 
δεν θα επιτρέψουμε να πάρουν!
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους και 
δίνουμε δυναμικό παρόν στην Συνέλευση!

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΗ 12/1/2016







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Όλοι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΗ 
Τρίτη 12 Ιανουαρίου ώρα 6μμ στο θέατρο Χατζηχρήστου 
(πρώην Ορφέας, Πανεπιστημίου 38)

και Ανοιχτό Κάλεσμα για συνεδρίαση της Παράταξής μας 
την ΤΡΙΤΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΏΡΑ 9μ.μ στο ΘΕΑΤΡΟ "ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ"
Συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ σοβαρές εξελίξεις στο ασφαλιστικό. Δεν πρόκειται για κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, για ένα νέο νομοσχέδιο, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πρέπει να αγωνιστούμε να μην περάσει. Η ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη, αλλά μια σειρά πλευρές όπως: η υγεία πρόνοια, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, οι επαγγελματικές ασθένειες, η προστασία μητρότητας, ασθένειας κ.ο.κ. Πρόκειται για την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων που δεν πρέπει και δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από αυτά σε έναν αγώνα που δεν έχει κριθεί ακόμη, που εξαρτάται από τη δική μας στάση, από την συμμετοχή μας στην οργάνωση του. Ταυτόχρονα και οι τελευταίες κατηγορίες καλλιτεχνών, για τους οποίους υπήρχε αυξημένο ασφάλιστρο και ευνοϊκότεροι όροι συνταξιοδότησης (όπως οι ηθοποιοί), οδηγούνται σε συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια τους.
Γνωρίζουμε καλά ότι ειδικά από τότε που χάσαμε τη Συλλογική μας Σύμβαση, στο μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής μας ζωής (ανεργία, πρόβες ακόμα και παραστάσεις) είμαστε ανασφάλιστοι. Θα είναι αδύνατον λοιπόν να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση και φυσικά για ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Την ίδια στιγμή, ερχόμαστε αντιμέτωποι και με την ασφυχτική κατάσταση στον χώρο.
Στο Εθνικό έχουμε την προκλητική καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με απειλές ακόμη και για απολύσεις. Στο ΚΘΒΕ η απληρωσιά είναι πια μόνιμη κατάσταση.Τα ΔΗΠΕΘΕ σε λίγο θα είναι παρελθόν αφού το Υπουργείο Πολιτισμού έχει αποσυρθεί από τη χρηματοδότησή τους. Στο MEGA πλήθος ηθοποιών είναι απλήρωτοι, όπως και πολλοί ακόμα εργαζόμενοι. Στο ελεύθερο θέατρο η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά.Συνάδελφοι,

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η διοίκηση του ΣΕΗ έχει ένα πολύτιμο, διπλό, ρόλο, ως στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής από τη μία και ως στήριγμα της εργοδοσίας από την άλλη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αρνείται να συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση το ασφαλιστικό τη στιγμή που δεκάδες σωματεία παίρνουν αποφάσεις κλιμάκωσης και οργανώνουν τον αγώνα τους μέσα και από Γενικές Συνελεύσεις. Αρνείται όμως να συζητηθούν και τα ζητήματα του Εθνικού. Την ίδια στιγμή έχει κατατεθεί από τις 14/12 αίτημα-υπογραφές δεκάδων ηθοποιών, που ζητούν Γενική Συνέλευση πριν τις γιορτές. Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης ήταν η απόφαση της Διοίκησης για Συνέλευση στις 12 Γενάρη, αφού βέβαια χάθηκε η κρίσιμη για τον κλάδο περίοδος τον εορτών.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η διοίκηση βάζει ως μοναδικό θέμα συζήτησης την συλλογική σύμβαση με το ελεύθερο θέατρο όταν: 1ον Αρνείται να εφαρμόσει τις αποφάσεις της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης, για πίεση των εργοδοτών. 2ον Εκεί που υπάρχει Συλλογική Σύμβαση όπως στο Εθνικό και παραβιάζεται κατάφορα όχι μόνο δεν κάνει τίποτα αλλά συγκαλύπτει την διοίκηση του Εθνικού. 3ον Όποια παρέμβαση δική μας για κινητοποίηση του κλάδου έπαιρνε την απάντηση απ τη διοίκηση ότι δεν χρειάζεται ο κλάδος να ασχοληθεί με το θέμα της Σύμβασης. 4ον Όταν η γενικότερη πολιτική κατεύθυνση είναι η ένταση της επίθεσης, η συζήτηση αποκλειστικά για τη συλλογική σύμβαση όχι μόνο αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους αλλά εξασθενεί την μάχη ακόμα και για την ίδια την συλλογική σύμβαση.
Συνάδελφοι,
Στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΗ να είμαστε όλοι εκεί, να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας στους θιάσους.Να γεμίσουμε το θέατρο. Έχουμε ευθύνη για εμάς και τα παιδιά μας, να μην αφήσουμε άλλο χρόνο να περάσει,να μην δώσουμε χώρο στην απογοήτευση και τη μιζέρια, η ίδια η πείρα δείχνει ότι δεν οδήγησαν πουθενά όλο αυτό το διάστημα.
Στη Γενική Συνέλευση να ορίσουμε εμείς την ημερήσια διάταξη, να μιλήσουμε για τα μεγάλα μας προβλήματα,να μετατρέψουμε τη Συνέλευση σε ένα ζωντανό κύτταρο οργάνωσης του αγώνα, δίνοντας την δική μας απάντηση σε αυτά που μας ετοιμάζουν.
Έχουμε τη δύναμη, ας τη δοκιμάσουμε!