Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

..είναι μόνο η αρχή!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαιρετίζουμε όλους τους συνάδελφους που συμμετείχαν στην προχθεσινή απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου μας.

 Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η επιτυχία αυτής της απεργίας θα ήταν μια δύσκολη μάχη αν σκεφτούμε την συνολική υποχώρηση του εργατικού κινήματος, την τρομοκρατία μέσα στους εργασιακούς χώρους. Έγινε όμως ένα σημαντικό βήμα. Οι συνάδελφοι που έκαναν το βήμα και απείργησαν είναι δεκάδες. Το ποσοστό της απεργίας στα θέατρα της Αθήνας ξεπερνάει το 60%. Καλούμε τους συναδέλφους που δεν βρήκαν το θάρρος, κάτω απ’ αυτή τη πίεση να συμμετάσχουν στην απεργία, να σκεφτούν την κατάσταση που μας έχουν φέρει, τα χειρότερα που έρχονται και να δείξουν εμπιστοσύνη στη δύναμη που μπορεί να έχει ο αγώνας μας.  



Σημαντικός παράγοντας επιτυχίας ήταν η απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, που έφτασε και συζητήθηκε στα θέατρα. Με αυτό τον τρόπο, μαζικοποιώντας τις συλλογικές μας διαδικασίες, πρέπει να προχωρήσουμε από δω και μπρός, βάζοντας στην άκρη τα εμπόδια που βάζει η ίδια η διοίκηση του Σωματείου στην οργάνωση του αγώνα, εμπόδια που ήταν πολλά μπροστά και σε αυτή τη μάχη.  



Όλες τις προηγούμενες μέρες η παράταξή μας πραγματοποίησε εξορμήσεις σε δεκάδες εργασιακούς χώρους, σε μεγάλα θέατρα, ιδρύματα αλλά και σε μικρότερες θεατρικές σκηνές, συναντηθήκαμε και κουβεντιάσαμε με πολλούς συναδέλφους.  Παντού υπήρχε έντονη η αγανάχτηση, ο προβληματισμός, η παραδοχή πως δεν μπορούμε να στεκόμαστε θεατές σ’ όλη αυτή την επίθεση, αλλά και η έλλειψη εμπιστοσύνης στην δύναμή μας, στο ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.



Είμαστε αισιόδοξοι γιατί ξέρουμε πως η προχθεσινή απεργία είναι η αρχή! Ξέρουμε πως από αύριο πολύ περισσότεροι συνάδελφοι θα ξεπεράσουν φόβους και αναστολές και θα πάρουν τη θέση τους στο συλλογικό αγώνα. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες αλλά υπάρχουν και αμέτρητες δυνατότητες.



Έχουμε μια ευρύτατη συμμαχία πολιτικών δυνάμεων που ψηφίζουν και υλοποιούν μνημόνια προς όφελος των μεγάλων Ομίλων (από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τους μνημονιακούς εταίρους της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Έν.Κεντρώων, την φασιστική Χρυσή Αυγή). Παράλληλα αυτές οι κυβερνητικές επιλογές στηρίζονται μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα από τις αντίστοιχες παρατάξεις, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα στο δικό μας Σωματείο, όπου ΚΙΝΗΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ(ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕΝ)-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ(ΝΔ)-ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ συντάχθηκαν μαζί και κατέβασαν κοινή πρόταση στην τελευταία Γενική Συνέλευση για Συλλογική Σύμβαση του κλάδου κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των μνημονιακών πολιτικών!


Τόσο το αποτέλεσμα της Συνέλευσης του Σωματείου μας για αγωνιστικές διεκδικήσεις όσο και ο δυναμισμός και ο όγκος και του Συλλαλητηρίου αλλά και της Απεργιακής Κινητοποίησης, όπου δεκάδες νέοι συνάδελφοι συμμετείχαν, μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι πως η απογοήτευση και η ηττοπάθεια θα δώσουν την θέση τους στην ενεργό συμμετοχή και αγωνιστική στάση το επόμενο διάστημα από μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων.



Η παράταξή μας υπόσχεται να δώσει όλες της τις δυνάμεις για την αγωνιστική ανασύνταξη του κλάδου μας, απέναντι σε αυτή την πολιτική. Θα παλέψουμε ενάντια στην διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, για την κατάκτηση Συλλογικών Συμβάσεων που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζόμενων.  Παλεύουμε για να μην υπάρχει κανένας συνάδελφος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κανένας πλειστηριασμός, καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτια συναδέλφων. Οργανώνουμε την παρέμβασή μας για τους άνεργους.

"Ως εδώ! Τούτος ο λαός αφέντες μου, δεν ξέρει πολλά λόγια..σωπαίνει..ακούει..κι όσα του λέτε τα δένει κομπολόγια. Και κάποιο βράδυ-πες σαν χτες-υψώνει το κεφάλι, αστράφτουνε τα μάτια του κι αστράφτει ο νους του πάλι. Κι όπως περνάν, κι όπως βροντάν, μαδάει ο αγέρας ρόδα κι από την λάσπη ξεκολλά της Ιστορίας η ρόδα.." 
 Γ. Ρίτσος

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ!

Συνάδελφοι!

Αύριο μαζικά ενισχύουμε την απεργιακή συγκέντρωση 
και κατεβαίνουμε με το πανό 
του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών στην Ομόνοια!
Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας αποφάσισε 
την συμμετοχή στην απεργία και κλιμακώνουμε
τις δράσεις μας απαιτώντας και διεκδικώντας 
όσα μας αξίζουν και όσα μας στερούν! 

Να είμαστε επαγγελματίες και άνθρωποι με αξιοπρέπεια!

Η προσυγκέντρωση είναι 10π.μ στην Πλατεία Κάνιγγος!

Κανείς μόνος του!
Καμία Ανοχή!
Οι ηθοποιοί δυναμώνουμε την φωνή της αντίστασης
απέναντι στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν και μας αφανίζουν!